Børn og især babyer har et stort søvn behov, og det skal gerne være kvalitetssøvn. Vi vil derfor i denne guide komme med 4 tips til at give dit barn en bedre nattesøvn. En god nattesøvn kan være guld værd, da det er der barnet forarbejder alle de indtryk de har haft i løbet af dagen. Yderligere vil babyen med en god nattesøvn vil de få langt mere ud af den næste dag.

#1 Sørg for den optimale temperatur

temperaturen har rigtig meget at sige når det kommer til babyens søvn. Dette gælder ikke kun din baby, men faktisk også dig selv. Vi kender det alle sammen – Det kan være svært at falde i søvn hvis ens soveværelse er for varmt omvendt, så kan det også være svært at falde i søvn hvis det er for koldt.

Den optimale temperatur i et soveværelse er mellem 18-20 grader. Dette gælder også for din baby. Yderligere så anbefaler vi at man lufter ud som det første om morgenen samt at du lufter ud igen lige inden du går i seng. På den måde er du sikker på at luften i soveværelset er frisk, hvilket også hjælper til en god nattesøvn.

#2 Ren ble og en fast aftenrutine

Det kan være en rigtig god idé at sørger for, at barnet har en ren ble inden man lægger det til at sove. For de fleste mennesker giver dette råd sig selv, men vi synes lige at vi vil have det med for en sikkerhedsskyld.
Yderligere så anbefaler vi at når barnet bliver 4-6 måneder og begynder at få forståelse for søvn, at du så laver en fast aftenrutine. På den måde ved barnet at når i går på badeværelset og tager nattøj på, skifter ble og børster tænd. Så skal man sove bagefter.

Hvis man gør det på samme måde hver dag, så er det meget lettere at putte barnet.

#3 Undgå forstyrrende elementer og støj

Det er utroligt vigtigt at dit barn har mulighed for at sove i ro og mag, og ikke bliver afbrudt i sin søvn. Derfor anbefaler vi at man så vidt muligt fjerner forstyrrende elementer og støj.

Vi fraråder på det kraftigste at dit barn f.eks. ser film eller anden form for video når det skal sove. Det kan være med til at holde barnet vågne i ekstra langtid samt, det kan være et forstyrrende element når dit barn først falder i søvn.

Et forstyrrende element kan f.eks. også være babyalarmen, som barnet kan lege med. Derfor anbefaler vi at du stiller din babyalarm uden for rækkevidde af dit barn.

#4 køb en sengerand til dit barns seng

Det lyder måske som et mærkeligt råd, men vi har utrolig gode erfaringer med at have en sengerand i sengen. Det kan være med til at danne et lille lukket rum, som nærmest er en hule. Det gør det lettere for barnet at finde ro og blive tryg, hvis det er lidt aflukket i sengen.

Det er også med til at skabe en ramme så dit barn ikke får en arm eller ben i klemme på den ene eller anden måde.
En sengerand kan også være nyttig, hvis dit barn f.eks. skal passe hos sine bedsteforældre med overnatning. Her kan du tage sengeranden med fra barnets egen seng, og placere i sengen hvor babyen skal sove når den skal passes. På den måde er det ikke et helt fremmede sted og barnet har noget trygt med den kender.

Leave a Comment