At finde den rigtige babygynge kan godt være noget af en opgave – der er et stort markedet, da det er noget som langt fleste børn før eller siden får i deres liv. Det er typisk grundlag for rigtig mange timers underholdning både sammen med barnet, men også for barnet alene når det bliver lidt ældre.  

Markedet for babygynger er stort – det fås i alle prisklasser og i mange forskellige former, farver og materialer. Vi har nedenfor fundet frem til nogle af vores favoritter, og her skulle der gerne være lidt til forskellige smag.  

Small Foot hestegynge – masser af underholdning 

Vi kunne simpelthen ikke undlade at tage denne søde babygynge med, som er udformet som en lille hest. Det danner grundlag for rigtig mange timers leg med rig mulighed for at lege cowboy eller hestepige.  

Denne babygynge formet som hest er udformet i holdbart massivt træ, som kan holde til at blive brugt flittigt. Hvis man sørger for at tage sig ordentligt af gynge, så kan den holde i rigtig mange år fremover. Vi har fra flere forskellige hørt at denne hest har været brugt til en hel søskendeflok, uden at blive slidt op. Så der er altså rig mulighed for at gøre en god og brugbar investering i en ordentlig ‘hest’ her.  

Selvom den er lavet i massivt træ, så anbefaler vi at du tager den med indenfor hvis det bliver rigtigt dårligt vejr. Den tager ikke skade af regnvejr i ny og næ, men i længden vil man kunne risikere at den tager skade, som alle andre ting der står udenfor. 

Denne gynge kan danne grundlag for rigtige mange timers sjov leg – også ser den bare lidt bedre ud end mange andre gynger. 

  • Materialer: Træ
  • Max vægt: 25-35 kg
  • Anbefalet fra 12-18 måneder
  • Mål: 45x27x20 cm

 

 

Forhandler Totalpris Læs mere
431,46 DKK Se her


Solvej Swings  

Denne Solvej Swings babygynge har været på markedet i mere end 20 år, hvor den har brudt billedet i danske hjem og haver, med klassisk design.  

Gyngen er i den lidt dyre ende af skalaen, men er helt klart også en af de flotteste gynger på markedet. Udover det flotte design og de lækre materialer – så er der mulighed for at tilpasse gyngen løbende i takt med at dit barn vokser. Den kan bruges fra barnet cirka er 6 måneder fra til barnet rammer 6-årsalderen. Man kan af flere omgange ændre opsætningen på gyngen, så den bliver mere brugs venlig af større børn.  

Gyngen er primært tiltænkt at skulle bruges indenfor, hvilket man tydeligt også kan se på designet. Selvom materialerne er i høj kvalitet, så er det ikke materialer der er lavet til at blive brugt udenfor i længere tid. Designet gør også at den vil være et fantastisk element i indretningen i rigtig mange hjem.  

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,95 DKK Se her
1.499,95 DKK Se her


Klassisk Nordic Play babygynge 

En af de mest anerkendte babygynger i Danmark, som alle med garanti har set eller selv har haft da de var børn er babygyngen fra Nordic Play. Det er en klassisk plast støbt babygynge som kan erhverves for få penge, let at hænge op og ikke mindst kan tåle at være ude i alt slags vejr.  

Gyngen kommer med en indbygget sikkerhedssele, som sikre at dit barn med sikkerhed ikke kan falde ud af gyngen. For mange forældre er det en rar sikkerhed, i sær med mindre børn.  

Selvom det er en utrolig billig gynge, så er der stadig rig mulighed for at justere højden på det med de justerbar reb der følger med – samt at materialet gør at du sagens kan have den hængende udenfor hele året rundt.  

Forhandler Totalpris Læs mere
118,00 DKK Se her
233,95 DKK Se her


Sansegyngen – Alternativ til den almindelige babygynge 

Det sidste årti har sansegynger virkelig gjort indpas, og er blevet utrolig populære hos både institutioner samt i privatehjem. De er efterhånden kommet ned i en pris og størrelse, hvor flere private kan investere i en – hvilket er en af grundene til at vi har dem med i denne guide.  

Yderligere så er der en lang række fordele ved en sansegynge, som man ikke helt kan opnå på samme måde med en almindelig gynge.  
På en sansegynge kan man ligge, tumle, lege og en hel masse andet mens man gynger. Det er med til at styrke ens motoriske evner samt udvikle ens fysik. Den bevægende gynger tvinger barnet til at bruge muskler som man normalt ikke bruger, hvilket kan være med til at styrke barnets struktur og styrke i hele gruppen.  

Vi har valgt at anbefale denne KREA sansegynge, da den ligger i et prisleje hvor man får rigtig meget for pengene samt at kvaliteten er god.  
Den kan både bruges indenfor og udenfor, men vi anbefaler klart at man beskytter den mod direkte sollys i længere tid samt tager den ind i dårligt vejr.  

Forhandler Totalpris Læs mere
513,00 DKK Se her
578,95 DKK Se her
599,95 DKK Se her
649,00 DKK Se her


Klassisk KREA-gynge 

Sidst, men ikke mindst har vi denne utrolig fede KREA-gynge – vi er sikre på at den vil skabe stor glæde hos mange småbørn. Gyngen er overvejende lavet i høj kvalitets træ med en masse farvede kugler, som gør den spændende for i sær de mindste at få en gyngetur i.  

Denne gynge er primært lavet til småbørn, og til at blive brugt inden for. Materialet er ikke lavet til at kunne modstå vind og vejr, så derfor anbefales den ikke til udendørsbrug. Det kan dog snildt bruges om sommeren, hvis man husker at tager den ind om aftenen så den ikke bliver ødelagt af evt. Regn om natten.  

Forhandler Totalpris Læs mere
348,00 DKK Se her
358,95 DKK Se her
369,55 DKK Se her


BabygyngeKanogynge med justerbare reb

Er du på udkig efter en lidt anderledes gynge enten til et legerum indenfor eller til haven, så er denne sjove kanogynge fra NSH helt klart et kig vær. Gyngen er udformet så barnet ligger mere ned den end det sidder op.

Det giver mulighed for både nogle vilde gyngeturer for at få brændt krudt af og testet grænser, men den kan også bruges til afslapning og stimulering af de mere rolige sanser.
Gyngen kan benyttes af to børn afgangen, hvilket gør den ideel til både børnefamilier men også institutioner.

Denne gynge er lavet i kraftigt nylon samt i stærke reb som er justerbare, hvilket giver mulighed for at bruge den mange forskellige steder.

Forhandler Totalpris Læs mere
613,00 DKK Se her

To I En babygynge

Er du på udkig efter barnets første gynge, så er denne gynge et rigtig godt valg. Det er en rigtig klassisk To I En gynge, som man finder i rigtig mange hjem, landet over. Gyngen er lavet i plast, hvilket gør at den snildt kan bruges udenfor uden at man skal tænke over at tage den ind hver gang det bliver lidt dårligt vejr. Det anbefales dog at man tager den ind om vinteren, da frost kan være rigtig hårdt ved denne form for plast.

Gyngen kommer som standard i to dele, hvor man kan samle den til både at fungere som en babygynge med ryglæn og støtte – men også som en hel enkel gynge lidt større børn kan benytte sig af.

Forhandler Totalpris Læs mere
428,95 DKK Se her

 

Metal babygynge inkl. Stativ

Hvis du bor et sted hvor du ikke har mulighed for at hænge en gynge op enten indenfor eller udenfor, så frygt ej. Vi har selvfølgelig også fundet en løsning frem, hvor du får det hele på engang. Med denne metal babygynge inkl. Stativ, får du et samlet sæt som du kan slå op enten inde i stuen eller også ude i haven.

Gyngen er perfekt til børn fra cirka 6 måneder og op til 2 år. Så det er den helt perfekte gave til dit barn. Vi har hørt mange vælger at bruge denne gynge som barnedåbsgave, da det passer med at barnet kan bruge det lige i den alder man typisk bliver døbt i.

Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 DKK Se her

Babygynger udvikler børns motorik  

Der er rigtig mange fordele ved at investere i en babygynge – en af dem er selvfølgelig at give dine børn noget sjovt legetøj, men der er også mange andre fordele i det. Når et barn gynger så bliver vestibulærsansen stimuleret, hvilket kan være med til at forbedre indlæringsevnen hos dit barn. Det gør det lettere for dit barn at kravle, tale, gå og en masse andre ting.  

Som udgangspunkt kan man allerede begyndt at bruge en gynge så snart at barnet kan sidde selv. For ekstra støtte kan man evt. Rulle en babydyne og putte ned i sædet af gyngen for at støtte barnet.  

Barnets motorik bliver selvfølgelig ikke kun udviklet på en babygynge, det kan f.eks også være gennem leg i babybadekar eller på puslebord, der er mange muligheder for at udvikle barnets motorik. Hvis man sørger for at arbejde med den hele tiden, så vil du opleve at få et barn med en rigtig god motorik. 

Tag en babygynge med på farten

Det lyder måske lidt overdrevet – men hvis man skal på sommerferie i f.eks. et sommerhus, så kan man få rigtig meget glæde af at tage en babygynge med på farten. Hvis man f.eks. har valgt en af de modeller der kan foldes sammen så de ikke fylder særlig meget, så kan man have den i sin taske til sin rejseseng til baby. På den måde fylder den ikke ekstra, og dit barn vil kunne få glæde af den mens i er i sommerhus. Hvis der er bjælker i loftet er det helt ideelt – så kan barnet have gyngen indenfor. 

På den måde kan barnet være en del af fællesskabet, men uden at skulle hænge på armen af en af sine forældre, hvilket både forældre og barn bliver glad for.

Køb flere babygynger

Hvis du har flere børn enten bare søskende eller tvillinger, så vil vi anbefale at du køber en gynge til dem hver. På den måde undgår du skænderier samt at de kan få en masse glæde ved at gynge sammen. 

Du husker det sikkert selv – de utallige timer man brugte i folkeskolen på at gynge med alle sine kammerater, og hvor mange lege der egentligt har taget udgangspunkt i en gynge eller et gyngestativ.
Det samme vil du opnå ved at købe en babygynge til hver af dine børn. 

Godt supplement til en slyngevugge

I dag er det blevet utroligt populært at investere i en slyngevugge til sine børn – rigtig mange investere i en Naturesway Slyngevugge, grundet den høje kvalitet og fine design. Når barnet når en hvis alder og selv kan sidde – så vil mange opleve et barn der falder til ro når de kommer op i gyngen og side. De kan genkende bevægelse fra de lå i slyngevuggen, og det kan derfor være et godt værktøj til at få ro på sit barn i en travl hverdag. 

Det afhænger selvfølgeligt af hvor vildt man gynger barnet, og hvor meget man gejler det op i mens.