Det er altid et spændende og vigtigt møde, når du skal introducere hund og barn. Det gælder uanset, hvem der er den senest ankommende. Har du et barn, der skal møde en hvalp, så undgå i starten for meget fysisk kontakt mellem barn og hund. Giv dog hunden lov til at snuse og være i nærheden, og sørg for at komplimentere og belønne hunden, når den agerer roligt.

Der er også andre ting, du kan være opmærksom på i starten af sammenføringen af hund og barn, så din hund trives bedst muligt i den nye tilværelse.

Aktivér din hund, den bliver glad og rolig

En hund har brug for kærlige ord og aktivering, også selvom der er barn til stede. Det er derfor vigtigt, at du ikke glemmer at få luftet hunden, også når du har travlt. Du kan eksempelvis multitaske ved at lade barnet sidde i barnevogn eller gå ved siden af på turene.

Det er dog ikke altid nok at gå ture med hunden, hvis det er en aktiv race. I den forbindelse er det en god idé at have en masse hundelegetøj, som du og hunden kan give jer i kast med. Det kan være bolde og bidedyr, men der findes også legetøj, som kognitivt er stimulerende for din hund. Legetøj med plads til godbidder indeni er et godt eksempel, for det kræver, at hunden bruger tid for at få belønningen. Det er underholdende for hunden og godt for den både fysisk og psykisk. Hunden vil helt sikkert også blive udkørt af det anderledes legetøj og derved være roligere omkring dit barn

Lidt ældre børn kan have nemmere ved at være med til at lege med hunden. Det er godt for familien, at begge parter får et godt forhold til hinanden, og bånd kan knyttes gennem leg, så længe det bliver gjort ordentligt. Du må dog ikke lade legen blive for vild, og du skal sætte grænser. Det er nemlig ikke altid, at børnene kan se dem.

Hund med bold

Giv din hund et sted, den kan trække sig væk til

Det kan være overvældende med børn, der løber rundt og leger eller en helt nyfødt, som har en tendens til at skrige. Derfor er det en god idé at lave en børnefri zone til hunden, til når den ikke har lyst til at lege mere. Det kan eksempelvis være, at børnene ikke må gå til hunden, når den ligger i hjørnet af stuen. Det kan derved blive et helle sted for hunden, som den kan trække sig væk til. Du kan gøre det til et trygt sted ved at lave det en smule behageligt for din hund. Det kan du gøre ved at tilføje en blød og smart hundeseng, så den ligger godt.

Hund i seng

4 gode grunde til at dit barn bør vokse op med hund

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er en god idé med både hund og barn, så får du herunder nogle begrundelser for, hvorfor det netop er godt for dit barn at vokse op med en firbenet bedsteven.

  • Det kan lære dit barn om ansvar – særligt hvis du lader barnet hjælpe med nogle af de opgaver, der skal passes, når man har hund.
  • En hund kan holde dit barn aktivt – ligesom dit barn kan holde hunden aktiv. De bliver desuden ofte gode legekammerater.
  • Barnet kan lære om livets gang, da hundens adfærd naturligt ændres fra legesyg hvalp til træt gammel hund til den uundgåelige ende. Det kan give dit barn værktøjer til at forstå og tackle udfordringer i livet.
  • Hunden vil altid stå klar med logrende hale til at se dit barn komme hjem. Der vil altså altid være en unik kærlighed fra hunden. Det er noget, der gør indtryk på børn.

Hund og baby

Leave a Comment